Corona

Omwille van de maatregelen ter preventie van de verspreiding van het Coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Onze kantoren zijn gesloten. De verpleegkundigen blijven bereikbaar voor hulpverleners: huisartsen, thuisverpleegkundigen, medewerkers van de ziekenhuizen.... We laten niemand in de steek.

Het team van Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende

Nieuwsberichten

VrijwilligerswerkingPalliatieve Zorg Westhoek-Oostende kan rekenen op een grote groep vrijwilligers. Een vrijwilliger is vanuit een warme betrokkenheid, een grote luisterbereidheid en medemenselijkheid aanwezig bij de zieke en zijn familie. Die enkele uren aanwezigheid van de vrijwilliger kan echt een verschil maken. 

 

Al onze vrijwilligers hebben een opleiding genoten, gericht op het omgaan met mensen met palliatieve zorgnoden. Zij zijn gebonden aan discretieplicht. Daarnaast komen zij maandelijks samen voor overleg, vorming, intervisie of een vrijetijdsactiviteit. Samen zorg dragen - zowel voor de patiënt en zijn familie als voor mekaar- en ervaringen delen zijn een must! De vrijwilliger staat in nauw contact met de begeleidende verpleegkundige voor informatie, overleg en ondersteuning. De vrijwilligersverantwoordelijke  leidt de vrijwilligerswerking in goede banen. 

 

Sommige vrijwilligers zetten hun talenten in op logistieke en administratieve taken. Zij stellen mappen samen voor vormingsactiviteiten, nemen de telefoonpermanentie waar tijdens vergadermomenten, verzorgen de catering bij vormingsmomenten, ... 

 

Wenst u ook vrijwilliger te worden? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligersverantwoordelijke via info@palliatief.be of 051 51 98 00.