Onze visie

Leven verdient altijd een hoofdletter! Kreeg je te horen dat je ernstig en ongeneeslijk ziek bent? Bij onze thuisbegeleidingsequipe vinden we dat Leven met de hoofdletter een belangrijk onderdeel van onze opdracht. Wij zetten in op Leven toevoegen aan de dagen en starten een begeleiding graag op een moment dat we elkaar zonder druk kunnen leren kennen. We kunnen meedenken over de toekomst, levenskeuzes, ziekte en leven, comfort, de organisatie thuis, de kracht van mantelzorg en pijn- en symptoomcontrole. Dat is wat wij bedoelen met: “Leven verdient altijd een hoofdletter”.

Het team van Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende

Nieuwsberichten

Vorming en voordrachtVoordracht
Om de bevolking vertrouwd te maken met palliatieve zorg gaat het netwerk graag in op vragen van socioculturele verenigingen naar informatie-avonden, voordrachten en dergelijke meer. U vindt ons aanbod hier.

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact op met Karine Depuydt, psycholoog en vormingsverantwoordelijke van het netwerk via info@palliatieve.be of 051 51 98 00.

 

Vorming
Door middel van vorming, intervisie, werkgroepen en studiedagen wenst het netwerk de deskundigheid van professionelen en vrijwilligers te bevorderen. Het vormingsaanbod van het netwerk vindt u hier.

 

Basiscursus palliatieve zorg
Naast het begeleiden van palliatieve patiënten en hun context heeft Palliatieve Zorg Westhoek-Oostende de opdracht om hulpverleners vaardigheden en kennis bij te brengen zodat ook zij hun patiënten of cliënten goede palliatieve zorg kunnen bieden. In de zesdaagse basiscursus besteden wij aandacht aan attitudevorming en gepaste communicatievaardigheden over de vier peilers van palliatieve zorg heen.

De docenten, verbonden aan deze cursus, leggen elk vanuit hun eigen expertise en ervaring de focus op specieke en noodzakelijke thema's binnen het brede veld dat palliatieve zorg is. Meer informatie over hen vind je hier

Sinds eind 2022 zijn wij erkend als opleidingsverstrekker. Onze zesdaagse basiscursus voldoet aan de BC 9022:2020. Dit betekent dat deelnemers Vlaamsopleidingsverlof kunnen aanvragen. Hier vind je ons certificaat. 

 

Annuleringsvoorwaarden meerdaagse vorming
Het netwerk organiseert regelmatig meerdaagse vormingen. De basiscursus palliatieve zorg is hier een voorbeeld van. Deze gaat normaal gezien zowel in het voor- als in het najaar door. Hier vindt u de annuleringsvoorwaarden voor meerdaagse vormingen.
 

Wenst u vorming op maat van uw organisatie? Misschien vindt u reeds inspiratie in ons bestaand aanbodNeem vrijblijvend contact op met Karine Depuydt, psycholoog en vormingsverantwoordelijke van het netwerk via info@palliatieve.be of 051 51 98 00.